Het Ardito Ensemble

datum
zondag, 17-09-2023
tijd
21.00
locatie
Kerk Oosterhesselen

Op zondagavond treedt het Ardito ensemble op. We vinden het prachtig dat we dit bijzondere ensemble van professionele musici voor dit jubileumweekeinde hebben weten te strikken. Dit niet in het minst omdat Hans-Erik Dijkstra, oud Hesseler deel uit maakt van deze groep.

Sinds de oprichting (1995) brengt het ensemble een gevarieerd concertprogramma met repertoire dat zowel klassiek-, romantische als hedendaagse composities omvat.

Ardito is de muzikale aanduiding voor “Koen en Krachtig”. De spelers, fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn en piano laten hun eigen karakter horen maar smelten ook gemakkelijk samen tot een homogeen geheel. Van verschillende critici kreeg het Ardito Ensemble complimenten te horen over de warme samenklank van het ensemble.

De spelers zijn: Hans-Erik Dijkstra piano, Anastasia Anufrieva fluit, Lidia van der Vegt hobo, Anton Willems klarinet, Jeroen Duindam fagot en Ger Otten hoorn.

De volgende werken staan op het programma : Adagio uit pianoconcert 23 KV488 van Mozart in een bewerking van Hans-Erik Dijkstra; 7 walsen opus 39 van Johannes Brahms eveneens in een bewerking van Hans-Erik Dijkstra, het  pianosextet van Ludwig Thuille opus 6 Bestaand uit 4 delen en het pianosextet van Louise Farrenc opus 40.  

Toegang is gratis, wél graag aanmelden via onderstaande knop.

Koop kaarten voor deze voorstelling