Workshop schilderen als Hundertwasser

datum
zaterdag, 16-09-2023
tijd
13.30
locatie
kerk Oosterhesselen

Door: Melanie Banis

Beeldend kunstenaar Melanie Banis verzorgt de workshop. Zij woont en werkt in Emmen, waar zij ook haar atelier heeft.  Zij heeft ruime ervaring in het verzorgen van workshops, voor jong en oud. Haar workshops variëren van schilderen tot stopmotion animatie en klein ruimtelijk werk bouwen. Tevens heeft zij een aantal community- art projecten gerealiseerd en werkt ze in opdracht.

De veelzijdige kunstenaar Hundertwasser houdt niet van rechte lijnen, maar vooral van kleur. Hij ontwierp en maakte zeer uiteenlopend werk, van hele wooncomplexen tot postzegels. Zijn werk is meteen herkenbaar zijn door zijn unieke stijl.

Tijdens de workshop zal Melanie verschillende aspecten van zijn werk toelichten en natuurlijk voorbeelden laten zien. Daarna kunnen de deelnemers zelf met een schilderij aan de slag. Er zijn verschillende materialen om uit te kiezen en ook daar krijgen de deelnemers natuurlijk uitleg over. De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden.

Aan het eind van de workshop ga je als deelnemer met een eigen Hundertwasser naar huis.

Melanie’s eigen werk bestaat uit o.a. miniatuur winkels ( die geen producten, maar een gevoel of herinnering verkopen) en daarnaast (instructie) tekeningen en illustraties. Een ander deel van haar werk bestaat uit het ontwikkelen en bouwen van leskoffers voor het basisonderwijs.

De deelname is gratis, wel graag aanmelden via onderstaande knop.

Let op!

Er zijn geen kaarten meer voor deze voorstelling. U kunt nog wel reserveren maar staat dan op de wachtlijst.

Koop kaarten voor deze voorstelling